Tendințe în designul interior pentru anul 2021 | Silvora Tera

Tendințe în designul interior pentru anul 2021

2020- anul care ne-a oferit adevarate lectii de viata

2020- anul provocarilor si al schimbarilor

Suntem pe ultima sută de metri atunci când vine vorba despre anul 2020 și ca de fiecare dată, întâi de toate, realizăm retrospectiva acestuia, iar apoi ne gândim la următorul cu speranță și încredere ca totul #vafibine!

“Anul care ne-a oferit adevarate lecții de viață” – nu, nu vom vorbi acum în citate sau nu vom folosi cuvinte pompoase, dar trebuie să recunoaștem că toată nebunia din ultima perioadă ne-a învățat să fim mai buni, mai îngăduitori și să apreciem cu adevărat lucrurile importante din viața noastră. 

“Anul provocărilor și al schimbărilor”- poate fără să vrem sau fără să ne dăm seama, am fost “supuși” unor provocări în acest an, cărora le-am făcut față cu brio, dar ele au dus la schimbări, majore sau nu. Aici vorbim despre schimbări ale stilului de viață, schimbări de percepție și lista cu siguranță poate continua. 

Ne oprim totuși puțin la aceste schimbări… multora ni s-a întâmplat să ne dorim modificarea elementelor de decor ale locuinței, respectiv designul interior al locului pe care îl numim #acasa. Am început să facem acest lucru tocmai pentru a ne simți bine, pentru a scăpa de stresul din jur, până la urmă #acasa a fost locul unde ne-am petrecut cea mai mare parte din timp în ultima perioadă. Mai mult decât atât, am fost nevoiți să ne organizăm și un mic #homeoffice, dar vom aborda acest subiect într-un viitor articol, unde veți găsi și câteva idei practice de amenajare… încă se mai lucrează de acasă😊.

Revenind la subiectul nostru, ne-am îndreptat atenția către designul interior și odată ce am făcut acest lucru ne vom dori și mai mult de atât, vom vrea să ținem pasul cu tendințele!

Așadar, "îndrăznim" și vorbim puțin despre tendințele în materie de design interior pentru anul 2021. Folosim cuvântul “puțin” pentru că vom mai aborda acest subiect și în articolele viitoare, stay tuned!

Iată ce ne aduce noul an:

VIBRAȚII DE CULOARE

Mizăm și îndemnăm în alegerea culorilor puternice, fie că ne referim la simple decorațiuni, piese de mobilier sau chiar colorarea unui întreg perete. 

Nuanțele vibrante vor da senzația de fericire, entuziasm, vor permite la visare și chiar de acest lucru avem nevoie, nu?:) 

De exemplu, putem opta pentru culoarea electrica AQUA (albatru intens) care va fi în lumina reflectoarelor în anul care vine, dar și pentru nuanța de galben luminat care a fost desemnată de către INSTITUTUL PANTONE, culoarea anului 2021, alături de gri suprem. 

Color up your life! 

MATERIALE SI TEXTURI NATURALE

Înainte să abordăm acest subiect, simțim nevoia să vă spunem că tot procesul de amenajare/ reamanejare al locuinței trebuie să pornească de la personalitatea dumneavoastră, altfel nu vă veți regăsi , nu veți simți acea relaxare și liniște. Deci, încercați să vă găsiti acele elementele de design interior care vi se potrivesc și în același timp sunt în tendințe. Dare to be you! 

Și încă ceva… a ține pasul cu ce este nou, nu înseamnă că aveți nevoie și de un buget ridicat. 

Revenind, tendințele de design interior din 2021 vor readuce în vizor piesele de design durabil (mese din lemn natural, texturile din piatră, mobilierul din rachită, elementele metalice (corpuri de iluminat, măsuțe de cafea etc…).

Acestea se vor integra perfect alături de acele piese colorate, va exista acel contrast care va pondera totul. \

CORPURI ATIPICE DE ILUMINAT

Lumina naturala este esențială în orice încăpere din casă, dar bineînțeles că avem nevoie și de lumină artificială. 

Încă din acest an, corpurile de iluminat nu mai sunt doar simple obiecte utile, ci au devenit adevărate obiecte de artă în adevăratul sens la cuvântului, oferind unicitate și eleganța locuinței. 

În 2021 vorbim despre dispozitive de iluminare fixate cu lanțuri metalice, corpuri vintage, lămpi negre, corpuri de iluminat având forme sferice, cubice etc.. Pentru camere înalte și elegante putem opta chiar pentru un candelabru în spirală!

Mai este mult de povestit pe acest subiect și cu siguranță vom reveni cu alte idei de amenajare/reamenajare.  

Până la următorul articol, vă invităm să vă inspirați și din portofoliul nostru!

Pe curând!