PARCURSUL CĂTRE AUTORIZAȚIA DE CONSTRUIRE | Silvora Tera

PARCURSUL CĂTRE AUTORIZAȚIA DE CONSTRUIRE

 

V-ați hotărât să  construiți casa la care visați, și abia așteptați să  mutați. Deja  imaginați în livingul spațios relaxându- alături de cei dragi...dar drumul până acolo este destul de anevoios plin de obstacole, reprezentate de  autorizații, certificate, acorduri, avize, practic birocrație.

 Știm că este neplăcut, dar în același timp este ceva inevitabil. NU renunțați la visul dumneavoastră, noi, echipa #SilvoraTera  vom fi alături la fiecare pas, pentru a  ajuta să traversați fără teamă căile complicate ale birocrației.

Hai să vedem cum parcurgem etapele proiectării la biroul nostru.

Ați luat decizia de a vă urma visul, așa că contacti biroul nostru de arhitectură Silvora Tera pentru a stabili o întâlnire cu echipa noastra.

 

 

În biroul nostru veți fi întâmpinat de o atmosferă plăcută, cu o cafea sau un ceai cald...

 În timp ce povestiți colegei noastre Luminița ce anume dori (tema de proiectare), iar ea  va  prezenta oferta financiară, Claudia va întocmi contractul și oferta tehnica, pe care le veți semna, iar colegul Vasile va ordona documentația, va scana actele de proprietate, cadastru și va intocmni o fișă de intrare, cu datele dumneavoastră de contact.

 

 

Răzvan va merge să vizioneze  terenul unde doriți să amplasați casa visată, pentru a avea o viziune mult mai clară a dorințelor dumneavoastră și împreună veți stabili cea mai bună amplasare a viitoarei locuințe, ținand cont de punctele cardinale, de limitele de proprietate, de vecinătăți și de rețele de utilități.

Unul dintre colegii arhitecți/proiectanți, Luiza, Eveline, Andreea, Mihai, Gabi sau Giulian, va prelua lucrarea și se va ocupa de partea desenată a proiectului dumneavoastră și va pune pe hârtie visul dumneavoastră, pornind de la informațiile furnizate de dumneavoastră.    

 

 

Începem demararea procesului de obținere a Certificatului de Urbanism (CU)- în maxim 5 zile aceasta este gata, documentație ce va fi depusă de dumneavoastră sau colegul nostru Liviu la primărie, și tot el îl va ridica.

 

În CU ne sunt specificate avizele și studiile necesare autorizației de construire, iar Vasile se ocupă de documentația pentru avize pe care vi le predă dumneavoastră sau  colegului nostru Liviu pentru depunere la instituțiile avizatoare.

 

În așteptarea avizelor, colegul arhitect care se ocupă de casa dumneavoastră,  prezintă soluția tehnică, puteți viziona cum va arăta casa dumneavoastră, explică toate detaliile... ascultă dorințele și le pune în practică,  important e ca dumneavoastră să știți ce doriți sau să ascultați propunerile arhitecților și să le punem in practică. 

 

Acum că ați dat acceptul proiectului vom demara faza de rezistență și instalații....Colegii noștrii ingineri de rezistență și instalații,  vor ajuta cu cele mai bune sfaturi în ceea ce privește instalațiile. 

Și iată că am ajuns la finalizarea celor două  dosare bogate, ordonate cu grijă de Vasile, pentru a fi depuse la primărie.

 

 

 

 

 

Claudia va verifica dacă plățile au fost efectuate și vă va preda proiectul.  

 

 

Și iată că ați ajuns la momentul mult așteptat, momentul în care visul dumneavoastră devine realitate,  iar casa dumneavoastră începe să se ridice. Dar nu  temeți, nu  lăsăm singur, căci Răzvan și arhitectul care s-a ocupat de proiectul dumneavoastră vor urmări evoluția lucrărilor în teren și vor participa la fazele convocate de dumneavoastră și de dirigintele de șantier.

Ei bine tot timpul ăsta petrecut împreună ne va apropia și vom lega adevărate prietenii...și practic veți deveni membru în familia  Silvora Tera.