De ce avem nevoie de un arhitect? | Silvora Tera

De ce avem nevoie de un arhitect?

Ne dorim să începem contrucția unei case, avem o idee aproximativă despre ceea ce ne dorim, dar nu habar nu avem de unde să începem.

Cu oricine alegeți să lucrați pentru renovarea sau construirea casei dumneavoastră, prima întâlnire cu arhitectul este o opotunitate interesantă de a demara proiectul dumneavoastră.

Fie că ați decis că acesta va fi arhitectul cu care veți lucra, fie că încă sunteți în căutarea unei oferte optime, acestă primă întâlnire poate fi productivă.

Un arhitect vă poate ajuta să vă extindeți viziunea, ceea ce vă oferă o oportunitate uriașă de a maximiza potențialul pentru casa dumneavoastră. Acesta își va revărsa experiența din multe alte proiecte la proiectul dumneavoastră, și va reuși să se adapteze la nevoile și dorințele dumneavoastră.

Ahitecții și designerii adună aceste informații în multe moduri diferite. Unii arhitecți au programe pe care lucrează cu clienții lor pentru a le realiza casa visată. Alții vorbesc  cu clienții lor și crează o poveste a modului în care trăiesc, pentru a le oferi toate necesitățile de care au nevoie la noua lor casă, iar alții scriu liste ale camerelor și solicitărilor specifice.

 

Noi preferăm să punem la dispoziția clienților noștri un chestionar care îi trece printr-un proces specific, conceput pentru a înțelege informații importante de la ei.

În acest fel înțelegem multe lucruri despre clienții noștri, nu numai din răspunsurile la aceste întrebări, ci și din modul în care se răspunde la acestea, tipul de limbaj folosit, lungimea răspunsurilor și dacă un cuplu le completează separat sau împreună.

Toate acestea vă ajută să ne transmiteți povestea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră, lucru care ne ajută să înțelegem mai bine nevoile și dorințele pentru casa la care visați.

Cine ești tu?

Un  designer va putea o mulțime de decizii în numele dumneavoastră- de la cele mari despre designul casei dumneavoastră până la cele mai detaliate despre finisaje și accesorii. Dacă înțelegem cine ești, ne va ajuta să facem asta mult mai bine.

Este greu de anticipat numărul mare de decizii pe care un arhitect le va lua pe măsură ce liniile sunt trasate pe o pagină și designul casei tale prinde contur.

Pentru a-l ajuta ca să găsească soluția optimă, arhitectul trebuie să înțeleagă următoarele:

Cine ești?

Cine este în familia și în casa ta (și dacă acest lucru se va schimba în următorii ani)?

Cum vă petreceți timpul?

Ce vă place să faceți împreună, dar și separat?

De ce renovați sau construiți?

Cum vrei să trăiești?

Dacă plănuiți o renovare sau o casă nouă, în general, aceasta se datorează faptului că aveți o viziune diferită despre modul în care ați dori să trăiți, în comparație cu scenariu dumneavoastră actual.

Deci cum vă ajută noua casă să vă îmbunătățiți stilul de viață?

Ideea că avem nevoie de o casă mai mare și de mai mult spațiu, nu este neapărat una ideală, ci răspunsul la întrebarea  de ce avem nevoie de acea casă mai mare și de mai mult spațiu, este cel care ne ajută să înțelegem nevoile dumneavoastră.

De exemplu pentru că:

Ø Familia dumneavoastră se mărește

ØAveți copii activi care au nevoie să se joace afară, dar să poată fi supravegheați și în siguranță

ØNu vreți să fiți înghesuiți, dar în același timp vă doriți și spații și locuri în care să vă puteți timpul împreună

                    ØAveți nevoie de spațiu pentru a petrece timp cu familia și prietenii într-un cadru confortabil

Cât de mare doriți să fie casa?

Este posibil să nu știți răspunsul la această întrebare...sau este posibil să aveți solicitări specifice. Poate fi destul de simplu dacă dumneavoastră știți tipurile și numărul de camere pe care vi le doriți. Sau, în cazul unei renovări, ați putea dori să păstrați anumite părți ale casei.

 

Cât doriți să cheltuiți?

Bugetul dumneavoastră este o parte cheie a proiectului dumneavoastră.

Din experiența noastră, noi ținem cont de aceste două aspecte:

-  Ce își dorește un client pentru casa lui

- Cât vrea să cheltuiască pentru contrucția acesteia

Este important să știți cereți arhitectului idei în jurul bugetului dumneavoastră,  deoarece acesta modelează strategia, abordarea de proiectare și proiectul general.

 

Cum doriți să arate casa dumneavoastră?

Fiecare dintre noi are gusturi personale și lucruri de care sunt atrași și pe care le iubesc. Este posibil să aveți o anumită preferință de stil, iar acest lucru îl va ajuta enormpe arhitectul dumneavoastră.

Puteți aduce poze la o casă care vă place, iar arhitectul dumneavoastră vă va ajuta să aveți casa dumneavoastră de vis.

Aveți informații despre proprietatea dumneavoastră?

 

Pentru începerea oricărui proiect, avem nevoie de câteva informații de bază despre terenul dumneavoastră și (dacă renovați) casa.  

Ce idei aveți?

Unii clienți aduc schițe simple sau mai elaborate, alții aduc planuri ale caselor care le plac. Puteți doar să ne povestiți ceea ce doriți sau să aduceți chiar imagini din reviste. Ațo putea pur și simplu să aveți o poveste despre perioada în care ați fost în vacanța, iar una din camerele de acolo să vă uimească și să doriți să o transpuneți în casa dumneavoastră.

 

 

Rolul arhitectului este acela de a extinde viziunea clienților asupra caselor lor, iar ideile lor transmit ceea ce le place și descpre cum vor să trăiască. 

 

 

 

Aveți încredere!

De multe ori, arhitecții vă pot provoca, pot pune întrebări destul de intime și pot chiar sugera lucruri care nu vă vor fi pe plac. Însă aceasta este cea mai bună modalitate de a afla ceea ce vă place și ceea ce nu vă place.

Fiți sinceri!

Dacă veți ascunde informații și nu sunteți sincer în ceea ce privește bugetul dumneavoastră sau dorințele pe care le aveți, atunci rezultatul nu va fi pe măsura viselor dumneavoastră.

Cele mai bune rezultate vin din relația onestă dintre arhitect și client.

 

Oferiți feedback!

Dacă simțiți că nu sunteți ascultat sau că ideile dumneavoastră nu par a fi încorporate așa cum vă doriți, vorbiți despre asta. Nu așteptați!

Comunicarea este foarte importantă, iar lucrarea proiectului este ca un tren în mișcare...va continua să avanseze către destinație și devine dificil și costisitor dacă vă îndreptați în altă direcție. Tocmai de aceea este necesar să spuneți la momentul potrivit dacă este ceva care nu vă place.

 

 

Nu vă faceți griji dacă nu știți de unde să începeți!

Călătoria dumneavoastră împreună cu un arhitect cu care sunteți pe aceeași lungime de undă va fi una minunată, la sfârșitul căreia casa visată va fi prinde contur. Arhitectul va avea grijă ca proiectul să fie conform bugetului și dorințelor dumneavoastră.

Oamenii la care apelați cu toată încrederea sunt experți, profesioniști, ce fac asta zilnic. Nu vă sfiiți să puneți o mulțime de întrebări și fiți entuziasmați!

Sunteți pe cale să porniți într-o aventură fantastică, așa că bucurați-vă de plimbare.