Birou de arhitectura si proiectare| Proiecte arhitectura si design personalizate | Silvora Tera

Construirea vs cumpărarea unei case: Cum fac alegerea?

Sunteți gata să vă mutați într-un loc pe care să-l numiți acasă, dar sunteți încă nehotărâți între construirea unei case și cumpărarea unei case.

Având în vedere că sunt atât de mulți factori ce trebuie luați în cosiderare, înainte de a lua o decizie, vă prezentăm în râdurile ce urmează argumetele pro și contra pentru a vă ajuta să luați mai ușor decizia de a cumpăra sau a vă construi noua casă.

Cumpărarea unei locuințe existente: avantaje și dezavantaje

Când caută să se mute într-o casă nouă, mulți iau în considerare opțiunea de a cumpăra mai întâi o casă. Desigur, există câteva avantaje și dezavantaje atunci când vine vorba de cumpărarea unei case existente.

Vom prezenta faptele astfel încât să puteți lua o decizie cu privire la ceea ce contează cel mai mult pentru dvs.

Avantajele cumpărării

Iată care sunt avantajele de care ar trebui să fiți conștient atunci când cumpărați o casă existentă:

  • Mai puțin timp de așteptare pentru construcție: proiectele de construcție vor necesita ceva timp pentru a fi finalizate. Dacă vă aflați într-o criză de timp, atunci cumpărarea unei case la cheie vă poate permite să avansați rapid.
  • De obicei, mai ieftin: în general, probabil că veți găsi mai ieftin să cumpărați o casă existentă.
  • Mai multe opțiuni în zonele dezvoltate: În unele zone, toate loturile potrivite au fost deja transformate în locuințe. Cumpărarea unei locuințe existente te poate plasa în zona pe care o dorești.
  • Amenajare matură: o casă existentă va avea probabil unele amenajări peisagistice, eliminând această cheltuială.
  • Opțiuni de renovare a casei: puteți face upgrade la casă atunci când aveți timp și bani disponibili.

Contra cumpărării

Desigur, există și dezavantaje în cumpărarea unei case. Luați în considerare următoarele:

  • Timp și efort: căutarea casei potrivite poate fi consumatoare de timp.
  • Război potențial pentru licitații: în funcție de piață, este posibil să aveți o concurență pentru o casă, care ar putea include un război stresant al licitațiilor.
  • Compromis cu compartimentarea: poate fi dificil să găsești o casă cu planul exact pe care îl dorești. Este posibil să fii nevoit să faci niște compromisuri.
  • Probleme de întreținere: cu aparate mai vechi, instalații sanitare și electricitate, este posibil să întâmpinați probleme majore de întreținere mai devreme decât mai târziu.
  • Mai puțin eficient energetic: casele deja construite sunt probabil mai puțin eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce poate duce la costuri mai mari ale energiei.

Construirea unei case noi: avantaje și dezavantaje

Ca și în cazul achiziționării unei case, construirea unei case va avea avantaje și dezavantaje. Vom prezenta faptele astfel încât să puteți lua o decizie cu privire la ceea ce contează cel mai mult pentru dvs.

Avantajele construcției

Iată avantajele construirii unei case:

  • Control total: dacă aveți în vedere un plan de vis într-o anumită locație, atunci construirea unei case vă va oferi controlul pe care îl căutați.
  • Personalizări: Puteți lua decizii atunci când construiți casa, astfel încât aceasta să vă reflecte gusturile în consecință.
  • Fără cumpărători concurenți: odată ce cumpărați terenul, nu va trebui să faceți concurență pentru casa de vis.
  • Mai puțină întreținere continuă: o casă nouă poate însemna mai puține costuri de întreținere la orizont.
  • Fără materiale toxice: nu va trebui să vă faceți griji pentru materiale precum azbest sau vopsea cu plumb într-o casă nou-nouță.
  • Mai eficient din punct de vedere energetic: casele noi sunt construite având în vedere eficiența energetică. Dacă sunteți îngrijorat de impactul asupra mediului, puteți face alegeri pe parcursul construcției pentru a acorda prioritate arhitecturii ecologice și durabilității în casa și viitorul dvs.

Contra construcției

Iată dezavantajele construirii unei case:

  • Costuri neașteptate: deși este posibil să primiți o estimare a costurilor în avans, nu este obișnuit ca costuri neașteptate să apară pe parcursul proiectului.
  • Mai mult efort: Construirea unei case necesită o abordare mai practică. Va trebui să lucrezi cu o varietate de oameni pentru a crea casa visurilor tale și pentru a lua nenumărate decizii pe parcurs.
  • Mai mult timp: Construirea unei case nu se va întâmpla rapid. Va fi un proces mult mai lung decât simpla cumpărare a unei case și mutare.
  • Stresul: În funcție de situație, construirea unei case poate fi mai stresantă.
  • Fără amenajări peisagistice: va trebui să adăugați un nou peisaj care poate fi un cost ridicat.
  • Pregătirea terenului: Nu numai că va trebui să găsiți teren pe care să construiți, dar va trebui și să fie curățat și pregătit pentru construcție. De asemenea, ar putea avea nevoie de muncă suplimentară pentru a avea utilități și un drum construit.

Concluzia: ar trebui să construiți o casă sau să cumpărați?

Pe măsură ce avansați, decizia de a construi sau cumpăra o casă poate fi dificilă. Deoarece ambele opțiuni au aspecte pozitive și negative, se va reduce cu adevărat la situația ta unică.

Construcția unei case poate fi singura modalitate de a realiza visele tale pentru caracteristici personalizate și satisfacție unică. Deși ar trebui să vă așteptați la un proces mai costisitor, care va necesita mai multă energie și efort din partea dvs., vă puteți aștepta de obicei la o rentabilitate mai mare a investiției dvs. atunci când vindeți.

Cumpărarea unei locuințe te poate ajuta să mergi mai departe rapid, ceea ce poate fi util dacă ești presat de timp. Deși este posibil să trebuiască să faceți compromisuri cu privire la planul perfect, cumpărarea unei case existente este de obicei mai puțin consumatoare de timp și mai puțin stresantă.

Odată ce ați decis care opțiune este cea mai potrivită pentru dvs., alocați timp pentru a afla mai multe despre cum să cumpărați o casă sau să construiți o casă la prețuri accesibile . Cu cunoștințele potrivite, puteți asigura un proces fără probleme pe măsură ce avansați cu obiectivele dvs. de proprietate.