Bucătărie deschisă vs bucătărie închisă | Silvora Tera

Bucătărie deschisă vs bucătărie închisă

Cea mai importantă cameră din casă

Pentru mulți oameni, bucătăria este centrul casei. Aici nu doar mâncarea este pregătită, ci de multe ori se mănâncă și se vorbește în același timp. Este perfect logic că vedem din ce în ce mai des un concept deschis: bucătăria în legătură cu livingul

Dar este o bucătărie deschisă cu adevărat mai bună decât una închisă și ce include ea?

Bucătărie deschisă - un principiu cu tradiție

Dacă privim  în trecut, oamenii găteau în aceeași cameră în care locuiau și dormeau.


Asta nici nu ar trebui să fie o surpriză, pentru că bucătăria deschisă este un spațiu în care oamenii se reunesc. 

Dimineața vorbim despre ziua care urmează sau seara trecem în revistă ce s-a întâmplat. Îți împărtășești adesea gândurile cu prietenii și familia.

 

 La fel cum se întâmpla cu sute de ani în urmă, când oamenii se adunau în jurul focului de tabără.

Asta se află în bucătărie

Sigur, fiecare bucătărie are nevoie de aragaz și frigider, dar o versiune deschisă oferă și mai multe opțiuni. 

Insulele de bucătărie devin din ce în ce mai populare în acest context . Aragazul sau chiuveta pot fi înglobate într-un bloc în mijlocul încăperii. Avantajul acestui lucru este că puteți pregăti mâncarea direct cu mai multe persoane, fără să vă călcați unul pe celălalt. 

Dacă combinați insula de bucătărie cu câteva scaune de bar suplimentare, aveți loc direct pentru mai multe persoane.

 

În plus, are sens să așezi o masă în cameră. 
O hotă puternică este foarte importantă pentru o bucătărie deschisă, deoarece spațiul în care există televizor si canapea, nu ar trebui sa miroasă a mâncarea care se pregătește.

Avantajele bucătăriei deschise


Conceptul nu impresionează doar prin aspectul său, ci și prin ospitalitate. De exemplu, dacă sunt invitați oaspeți, bucătarul poate vorbi cu ei în timp ce mâncarea este pregătită. În plus, familiile pot petrece mai mult timp împreună, de exemplu, când copiii își fac temele, se pot uita la gătit. În același timp, copiii sunt mai bine supravegheați în acest fel.

Un alt avantaj este dimensiunea camerei. Bucătăriile deschise conectate la living oferă mult mai mult spațiu și oferă o senzație de spațiu aerisit.

 

Dezavantajele bucătăriei deschise


Acolo unde este lumină, există și umbră- acest lucru este valabil și pentru bucătăriile deschise. Deși există multe avantaje în a avea totul combinat într-o singură cameră, există și câteva dezavantaje. Mirosurile și vaporii care apar la prepararea alimentelor pot fi deosebit de enervante. Chiar dacă ai o hotă foarte puternică, unele mirosuri nu pot fi evitate complet și se instalează adesea în mobilier. În timp, acest lucru ar putea duce chiar la apariția mucegaiului.

Un alt dezavantaj este optica. O bucătărie deschisă poate arăta cu siguranță foarte frumoasă și modernă, dar ar trebui să fie mereu ordonată. Nimeni nu vrea să se uite la vasele și oalele murdare în timp ce încearcă să citească o carte. Aici se dorește o ușă pe care să o poată încuia pur și simplu.

O bucătărie care poate fi încuiată este, de asemenea, importantă atunci când vine vorba de copii. Într-o bucătărie deschisă, au acces la cuțite, aparate de bucătărie sau rechizite de curățenie, astfel încât bucătăria deschisă poate fi chiar periculoasă, mai ales pentru copiii mai mici.

Bucătărie închisă pentru pragmați


Avantajul unei bucătării închise constă în faptul că este cu adevărat concepută pentru gătit. În unele cazuri, s-ar putea să găsiți o masă mică unde puteți servi ceva rapid. În același timp, zgomotul și mirosurile rămân în bucătărie, la fel ca și vasele murdare. Celelalte camere rămân neatinse.

Dezavantajul aici, însă, este că te desprinzi de acțiune într-o seară cu invitați. Cu o bucătărie închisă, există mai puțină socializare, dar bucătarii hobby care gătesc pentru a se relaxa se pot retrage mai bine.

 

Care bucătărie este cea potrivită?

Oricine construiește sau renovează trebuie să-și asculte instinctul aici. 

Ambele tipuri de bucătărie au avantajele lor individuale. 

Bucătăria deschisă, de exemplu, aduce mai multă ospitalitate.

În bucătăriile închise, mirosurile și zgomotul rămân acolo unde le este locul.

 

 Alege una dintre cele două variante, în funcție  de propriul stil, de gust, de spațiul pe care îl poți avea și de structura familiei.